Handöls skifteslags samfällighetsförening

Jakt

arrende älgjakt snasen.

Anbud på arrende för älgjakten på Snasen för 3 år har vunnits av jaktgruppen Morgan Göransson 2:11 (jaktledare), Marcus Göransson 2:11, Per Pettersson 1:11 och Lars Hoväng 1:11

/Styrelsen

 

Jakt inom samfälligheten omfattar älg- och småviltsjakt på Snasen (Handöl S:11). Såväl älgjakten som småviltsjakten är förbehållna medlemmar i föreningen.

Då antalet medlemmar är stort har föreningen tvingats införa ett tydligt regelverk med tanke på säkerhet och en långsiktig förvaltning av viltet. Regler och karta på området kan du som inloggad medlem hitta i menyn till vänster. Föreningen vill också påpeka att hundträning endast är tillåten för medlemmar. Jakttillsyn sker genom någon av föreningens 5 tillsyningsmän samt även genom helikopter.

Observera att hundträning jämställs med jakt och endast är tillåten för medlemmar samt att jakt och hundträning SKA aktiveras och rapporteras via natureit.se, HSSF´s nya system för rapportering.

Tänk på att rapportera utfallet av er jakt i NatureIT vare sig ni fällt villebråd eller inte! 


Frågor kring jakten besvaras av jaktansvarige Iver Aune (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

 

Småviltjakten på Snasen 2020/21 

 

Förvaltningsplanen

Det hänvisas till antagen förvaltningsplan för ripa och skogshöns på̊ Handöls Skifteslag Samfällighetsförenings mark.

 

Arrendering av jakt mellan fastigheterna. 

Enligt förvaltningsplanen kan fastigheterna arrendera ut sin jaktkvot till andra fastigheter i HSSF. Fastigheter som är intresserad av att hyra ut sin kvot måste meddela detta innan
15 juni till jaktansvarig Iver Aune (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). 

Likväl dom som är intresserad av att få arrendera annan fastighets jakt. Så fördelas detta så rättvist som möjlig innan jakten. 

 

Säljare och köpare gör upp mellan varandra  

 Gästjägare

Jakträttsinnehavare kan ta med 1 gästjägare i jakten (måste vara i sällskap med jakträttsinnehavare själv) Jaktdagar för gästjägare aktiveras på ordinarie vis och dras av fastighetens tilldelade kvot av jaktdagar.

Aktivering och rapportering.

Det fastställs säsongkvot i talet på jaktdagar för varje fastighet. Kvoten gäller för jakt på dalripa och skogshöns (orre, tjäder). Den gäller inte för jakt på fjällripa, hare och annat laglig småvilt. Ej häller för hundträning. All jakt och hundträning skall fortfarande aktiveras på Nature IT innan jakten/träningen startar och rapporteras efter at jakten/träningen är avslutat. I rapporteringen specificeras typ jakt/träning som är genomförd

 

Inventering och fastställning av kvot. 

Som tidigare år vill det bli kvot per fastighet av antal jaktdagar och dagsfångst av dalripa och skogsfågel.
Kvoten fastställs efter att inventeringen är gjord. Det är planerat att avsluta inventeringen innan 15 augusti. 

Aktivering av hundträning vill i så fall kunde göras från 16 augusti. Vi kommer med mera information senare.

/ Jaktgruppen

 

Styrelsen meddelar:

- Vid årsstämman 2017 antogs en förvaltningsplan för ripa och skogshöns inom samfälligheten, ladda ner förvaltningsplan>>

 

Jaktkarta