Skip to main content

Fiske

OBS! Nu påbörjas jobbet med förvaltningsplan för fisket. I likhet med jakten så vill styrelsen att fiskeintresserade anmäler intressa att vara med i fiskegrupp. Denna tar fram ett förslag på plan tillsammans som lämnas till styrelsen. Är du intresserad, kontakta styrelsen via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Föreningen har fiskerätt i Södra Rensjön, del av Ånnsjön samt delar av Handölan och Enan. Som medlem har du rätt till nät- utter och sportfiske i Ånnsjön och Södra Rensjön. Dock är fiske reglerat och som inloggad medlem hittar du reglerna i menyn till vänster. Är du inte medlem har du ändå möjlighet att sportfiska på föreningens del av Ånnsjön, Södra Rensjön, del av Enan och i Handölan. 

OBS! Enbart vinterfiske från isen på Södra Rensjön om du inte är medlem!

Som bevis för att du har rätt att fiska på våra vatten, som delägare, ska du ha med dig lagfarten. Men det går att ansöka om ett Fiskerättsägrbevis, samma storlek som ett visitkort.
Det ansöker du genom att skicka in kopia på lagfart, gilltig ID-handling och adress tid det ska skickas.
Ansök Fiskerättsägarbevis här >> 

Fiskekort kan du köpa via www.natureit.se eller www.ifiske.se. Upplåtna tider och fiskeregler varierar i respektive vatten och information hittar du på försäljningssidorna.

OBS! Det råder maskförbud i rinnande vatten.

Enan, Handölan och Dragsån gäller gäller max 3 fiskar per dag och per fiskekort.

Kanadaröding får inte återutsättas.

Fiskekortspriser.
1 dygn 100kr
3 dygn 250kr
7 dygn 400kr
Årskort 700kr lägg till familjemedlem för 200kr
(skriven på samma adress)

Fiskekort kan ni köpa på Enaforsholm, Hanriis Café, iFiske.se och av fisketillsyningspersoner.

Provfiske i Södra Rensjön

Provfiske är utfört på Södra Rensjön 4 september 2021.
Resultatet kommer läggas upp här senare.

Kommertar från Malte Sjödin (fiskegruppen), som var med och provfiskade.

"Här kommer en fil som jag inte tror att du vet vad du ska göra med. Men i stort så kan du ta med dig när detta redovisas att fultonvärdet (värde man mäter laxfiskar i) är under 1, vilket kan betyda att det är för mycket liten fisk i sjön som konkurrerar om föda. Detta får man vara lite försiktig med att konstatera eftersom vi inte hade så jättemycket fisk att jämföra resultat med. 
 
Men en åtgärd på detta är att införa fönsteruttag likt de man har på statens vatten, alltså att ta upp exempelvis all fisk under 35 cm men låta alla de större gå tillbaka. Detta för att se till att det finns stora fiskätande individer kvar medan man rensar bort de mindre insektsätande individerna, förslagsvis gör man detta under ett par år för att sedan göra ett nytt fiske och se om det har förändrats.
 
Mvh Malte Sjödin"

Se oss på iFiske, klicka på länken.

https://www.ifiske.se/fiske-enan-handolan-dragsan.htm